Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

Micael Rijo

"Ten slotte voelt het fotograferen van prachtig ontworpen huizen, hun omgeving en uitzichten, soms inclusief mensen in die opnames, gevolgd door het filmen van alles, minder als werk. Ik word wakker met een glimlach op mijn gezicht en ga met dezelfde glimlach naar bed."

Hoe het allemaal begon

Mijn passie voor kunst begon bij mijn geboorte, beïnvloed door de hobby's van mijn vader, fotografie en video. Al op jonge leeftijd werd ik aangetrokken door muziek, film en beeldende kunst. Op mijn zesde begon ik muziek te studeren en besefte al snel dat mijn leven in het teken van kunst moest staan.

Tegelijkertijd ontwikkelde ik een interesse in marketing en verkoop, beïnvloed door het werk van mijn ouders in de lokale accommodatie, waardoor mijn liefde voor architectuur en natuur ontstond. Ik heb gestudeerd aan een conservatorium, toerisme, kunst en multimedia, fotografie, video en marketing.

Tijdens mijn tijd als makelaar merkte ik een aanzienlijk gat in de vastgoedmarketing. Nu combineer ik al mijn interesses als architectuur- en natuurfotograaf, maak ik promotievideo's en help ik marketingteams bij het opbouwen van sterke merkidentiteiten.

Werken met Divine Home is een plezier, omdat het bedrijf mijn waarden deelt, waardoor ik elke dag kan doen waar ik van houd.

 

Waarom ik van mijn werk hou

Ik hou van mijn werk vanwege de creativiteit en het feit dat elke dag anders en authentiek is, waar van alles kan gebeuren. Ik heb nooit genoten van een 9-tot-5-kantoorlevensstijl, en ik zou het nooit kunnen tolereren. Ik meet werk niet aan de hand van uren, maar aan de focus en toewijding die ik in wat ik doe stop. In mijn werk zijn er geen vaste uren, alleen doelen, waardoor ik voortdurend gemotiveerd blijf.

Het leukste is dat je al fotograferend en filmend door de Algarve en Alentejo kunt reizen. Ik word omringd door de schoonheid van de natuur, begin mijn dag als de zon opkomt en eindig deze met het vastleggen van prachtige zonsondergangen over eindeloze velden of de oceaan.

Dagelijkse interacties met verschillende mensen die hun verhalen delen, van wie ik de meesten nooit meer zal zien, verrijken mijn ervaring. Ten slotte voelt het fotograferen van prachtig ontworpen huizen, hun omgeving en uitzichten, soms inclusief mensen in die opnames, gevolgd door het filmen van alles, minder als werk. Ik word wakker met een glimlach op mijn gezicht en ga met dezelfde glimlach naar bed.

 

Als ik niet werk

Ik ben van nature een avonturier. Buiten het werk houd ik van extreme sporten zoals motorrijden, surfen en wandelen. Ik breng graag tijd door in de natuur, zowel op het strand als op de top van een berg. Reizen en de wereld verkennen is een van de beste ervaringen; Ik ben er verslaafd aan.

Ik koester momenten met mijn gezin, vooral als we samenkomen om te genieten van onze heerlijke Portugese keuken. Ik hou ook van drummen en naar muziek luisteren; soms vervult dat alleen mij al. Ik ben behoorlijk spiritueel, en voor mij is verbinding maken met de natuur en onszelf meer dan genoeg voor een goed moment van ontspanning.

Als ik een voorbeeld zou moeten kiezen van wat ik graag doe buiten mijn werk, zou het een eenvoudige motorrit zijn naar een locatie binnen of buiten Portugal, door minder bevolkte gebieden en de constante aanwezigheid van de natuur voelen. Stoppen voor de lunch of zelfs een nachtje kamperen is voor mij een ideale dag buiten het werk.



Teruggebeld worden door Micael?