Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Aljezur

De gemeente Aljezur heeft een oppervlakte van ongeveer 323 Km2 en is verdeeld in;  Aljezur, Bordeira, Odeceixe en Rogil en heeft totaal circa 5.000 inwoners.

Aljezur is gelegen aan de westkust van de Algarve en heeft wilde golven en dramatische kliffen met lange stroken van ongerepte stranden en uitgestrekte gebieden van beschermd achterland met prachtige heuvels die bedekt zijn met vegetatie zover als het oog kan zien.

De gemeente Aljezur beschikt over vele kleine kustplaatsjes die de perfecte plek om te worden zijn wanneer u moet kalmte en rust met alleen het zingen van een vogel of het breken van een golf u te moeten onderbreken. In Aljezur vindt u huizen gebouwd in de typische Portugese stijl met kleurrijk geschilderde randen rond de ramen.

Praia do Amado is vaak uitgeroepen tot de meest populaire strand langs de westkust, en is zeker de surfers favoriet. Andere stranden in dit gebied zijn Arrifana strand, Bordeira, Monte Clérigo en Castelejo.