Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Faro

Faro

Faro is de hoofdstad van de provincie Algarve. Deze omgeving biedt een veelzijdigheid aan voorzieningen en bezienswaardigheden waaronder: het vliegveld, voetbalstadion, de Ria Formosa, winkelcentrum, de haven en de prachtige stranden op de schiereilanden.

Faro beschikt ook over de internationale luchthaven welke iedere dag vluchten heeft van en naar Nederland, naar diverse luchthavens in Nederland aangeboden door verschillende vliegtuigmaatschappijen.

Ook beschikt Faro over een van de grootste en modernste winkelcentra van de Algarve. Het Shopping Center is grotendeels in de open lucht gebouwd zodat er in de hete zomermaanden ook aangenaam geshopt kan worden. Tevens is er een zeer grote supermarkt aanwezig die in de zomeravonden tot 24.00 uur geopend is! 

Faro is zowel de gemeentenaam als de grootste stad in de gemeente. De stad Faro beschikt over een mooi centrum, een kleine haven en veel groene palmen. Langs de haven van Faro bevinden zich verschillende zitgelegenheden welke vooral geliefd zijn onder de Portugezen die hier overdag van een "bica" (espresso) of 's avonds van hun wijntje genieten.


Een aanrader, welke bij de meeste niet bekend is, is het strand bij Faro. Dit strand is bereikbaar per boot en is gelegen op een schiereiland. Een dagje strand voelt hier of u een dagtripje naar een onbewoond tropisch eiland hebt gemaakt.

In Faro bevindt zich tevens een cultureel centrum waar vele voorstellingen en popconcerten gegeven worden. Ook is er een groot ziekenhuis aanwezig alsmede een universiteit. 

Wat vooral niet vergeten mag worden is het nieuw gebouwde voetbalstadium dat vele bezoekers trekt als "Benfica" speelt of natuurlijk één van de andere grote namen in de voetbalwereld. Ook Nederlandse clubs houden hier wel een trainingen of oefenwedstrijden. 

Plaatsen die zeker ook genoemd moeten worden zijn Santa Bárbara de Nexe en Estoi. Beiden plaatsen hebben nog een authentiek Portugees karakter en beiden plaatsen hebben een groene omgeving met diverse mooie villa's; een perfecte omgeving voor uw vakantiewoning of uw nieuwe residentie. Estoi ligt op 12 kilometer van Faro en hier kunt u het 19e eeuwse paleis bezoeken welke recent deels is omgebouwd tot Pousada-hotel en restaurant. 

Faro heeft veel meer te bieden dan "slechts" aankomst- en vertreklocatie. Het is dus zeker de moeite waard te verblijvenin Faro of Faro als dagbestemming aan te doen. 

 

Klik hier voor ons aanbod van: 

 

Villa's te koop in Faro 

 

Appartementen te koop in Faro 

Foto's