Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Golden Visa Portugal: investeer in Portugal en verkrijg een verblijfsvergunning


Wonen in Portugal en vrij reizen door een groot deel van Europa. Dit is wat het Golden Visa-programma in Portugal - ook bekend als het Golden Resident Permit Program (GRPP) - mogelijk maakt voor niet-EU-onderdanen en hun families.

Bekijk hier de woningen die geschikt zijn voor Golden Visa aanvragen. 

 

BELANGRIJKE UPDATE februari 2021:

Iedereen die onroerend goed wil kopen in ruil voor een gouden visum in Lissabon, Porto of een kustgebied zoals de Algarve heeft nu een gouden venster tot het einde van het jaar 2021. Het Golden Visa-programma is verlengd tot januari 2022. Na deze datum, het visum zal niet langer kunnen worden verkregen door te investeren in onroerend goed in de kustgebieden van Portugal, met uitzondering van commerciële aankopen (zoals kantoren, winkels en commerciële en toeristische appartementen).

Sinds de lancering van het Portugese Gouden Visa-programma in 2012, hebben in totaal 9.444 investeerders en 16.130 familieleden geprofiteerd van het Portugal Golden Visa. Met miljarden directe investeringen als gevolg van het Golden Visa-programma (peildatum: februari 2021), blijkt het programma erg populair en succesvol te zijn. Het is daarom bekend geworden als het meest succesvolle residency-by-investment-programma in Europa.

De top 5 van herkomstlanden voor investeerders die het programma gebruiken, zijn momenteel China, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika.

 

De voordelen van het Portugal Golden Visa

 

Het Golden Visa biedt een breed scala aan voordelen:

 

Gratis reizen door het hele Schengengebied, dat bestaat uit 26 Europese landen.
Na 5 jaar kunt u het Portugese staatsburgerschap aanvragen.
U kunt opnemen
uw echtgenoot en uw kinderen - op voorwaarde dat ze jonger zijn dan 18, of jonger dan 26 als ze alleenstaand zijn, en voltijd studeren.
uw ouders en die van uw echtgenoot als ze ouder zijn dan 66, of ouder dan 55 als ze voor de zorg van u afhankelijk zijn.
u of uw partner, broers of zussen als ze jonger zijn dan 18 jaar.
In tegenstelling tot veel andere Golden Visa-programma's in Europa, staat Portugal niet op de zwarte lijst van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. U maakt dus gebruik van een betrouwbaar visumprogramma.
U heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van het Portugese niet-gebruikelijke belastingregime en komt in aanmerking voor belastingvoordelen.


Met het Golden Visa-programma krijgen niet-EU-onderdanen een Portugees visum voor zichzelf en hun hele gezin. Deze verblijfsvergunning is vijf jaar geldig en geeft je niet alleen toegang tot Portugal, maar biedt je ook de mogelijkheid om tot 90 dagen vrij te reizen gedurende een periode van 180 dagen door het hele Schengengebied. Dit bestaat uit 26 landen in Europa, waaronder Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië.

 

Na vijf jaar heb je de mogelijkheid om een ​​Portugese permanente verblijfsvergunning aan te vragen. Een jaar later, als u eenmaal voor zes jaar als inwoner van Portugal bent geregistreerd, komt u in aanmerking voor het Portugese staatsburgerschap. Uw Portugees paspoort biedt u dan de mogelijkheid om vrij te reizen door maar liefst 182 landen.

 

Hoewel andere landen in Europa ook hun eigen investeringsprogramma hebben om een ​​visum en uiteindelijk Europees burgerschap te verkrijgen, valt het Portugese Gouden Visa-programma op. Het onderscheidt zich doordat het gemakkelijk, snel en goedkoper is dan andere Golden Visa-programma's in Europa, en het geeft direct toegang tot het zeer aantrekkelijke NHR-belastingregime, dat ook fiscale voordelen biedt.

 

Golden Visa en het aantrekkelijke NHR-belastingregime

 

Als houder van een Portugees Gouden Visum komt u automatisch in aanmerking voor het Portugese niet-gebruikelijke belastingregime. Dit aantrekkelijke belastingregime kan u vrijstellen van belasting over verschillende inkomstenbronnen in binnen- of buitenland, zoals inkomsten uit onroerend goed, aandelen en uit de verkoop van onroerend goed in het buitenland.

 

Als u extra inkomen ontvangt in Portugal, kunt u in aanmerking komen voor het betalen van alleen het vaste tarief van 20 procent belasting gedurende de eerste tien jaar als uw beroep op de lijst van specifieke beroepen staat en u slechts een vast tarief van 10% over het inkomen betaalt die u buiten Portugal ophaalt. Ten slotte kunt u ook een deel van uw geld belastingvrij schenken aan uw echtgenoot of een ten laste komend gezinslid!

 

Portugal Golden Visa Investeringsopties

 

  • Koop een woning van minimaal € 500.000. Als u een woning koopt in een gebied met een lage dichtheid, is het minimale investeringsbedrag € 400.000.
  • Koop een woning van minimaal € 350.000 gelegen in een gebied waar stedelijke herontwikkeling plaatsvindt. Bij plaatsing in een lage bevolkingsdichtheid is de minimale investering slechts 280.000 euro!
  • De investering van minimaal € 350.000 in een gekwalificeerd Investeringsfonds
  • Maak een kapitaaloverdracht van minimaal 1 miljoen euro op een Portugese bankrekening (verhoogd tot 1,5 miljoen euro na 1 januari 2022)
  • Koop bedrijfsaandelen ter waarde van minimaal 1 miljoen euro
  • Investeer in een bedrijf voor minimaal 1 miljoen euro
  • De creatie van ten minste tien nieuwe, voltijdse banen voor Portugese staatsburgers
  • Investeer minimaal € 350.000 voor de oprichting van een commercieel bedrijf of om het aandelenkapitaal van een commercieel bedrijf te versterken, waardoor je minimaal vijf voltijdse banen creëert.
  • Maak een kapitaaloverdracht van minstens € 350.000 voor onderzoeksactiviteiten in wetenschap of technologie door publieke of private instellingen voor wetenschappelijk onderzoek (verhoogd tot € 500.000 vanaf 1 januari 2022).
  • Maak een kapitaaloverdracht van minimaal € 250.000 om de kunsten of de wederopbouw van nationaal erfgoed te ondersteunen.


Het gouden visum van Portugal door de aankoop van onroerend goed


Het kopen van onroerend goed is de meest populaire optie om een ​​gouden visum te verkrijgen in Portugal. Meer dan 90 procent van de visa wordt verstrekt door de aankoop van onroerend goed in Portugal. Hieronder geven we u meer gedetailleerde informatie over deze optie.

 

Wanneer komt u in aanmerking voor een Gouden Visum via vastgoedbelegging?


Om in aanmerking te komen voor een Gouden Visum in Portugal, moet een onroerend goed worden gekocht voor minimaal € 500.000. Als u een woning koopt in een gebied met een lage dichtheid, is het minimale investeringsbedrag € 400.000.

 

Gebieden die zijn geclassificeerd als gebieden met een lage dichtheid in de Algarve zijn de raden van:

Alcoutim
Aljezur
Castro Marim
Monchique
Vila do Bispo


Ook zijn enkele parochies aangewezen als lage bevolkingsdichtheid waar ook het minimale investeringsbedrag van € 400.000 geldt. Dit zijn de parochies van:

Alte, Ameixal, Salir en de parochie van Querença, Tôr en Benafim, gelegen in de gemeente Loulé.
São Marcos da Serra, gelegen in de gemeente Silves
Cachopo en Santa Catarina da Fonte do Bispo, gelegen in de gemeente Tavira.
Er zijn echter andere soorten investeringen om de Gouden Visa-vergunning te krijgen, deze brengen niet dezelfde voordelen met zich mee als bij het kopen van onroerend goed in Portugal om uw visum te verkrijgen. Bijkomende voordelen van het kopen van een woning zijn:

De mogelijkheid om je eigen familievakantie in Portugal te hebben, waar je gegarandeerd bent van een zonnig klimaat en een veilige leefomgeving (Portugal staat op de 3e plaats in de ranglijst van veiligste landen ter wereld (!!), in de Global Peace Index 2020)
De mogelijkheid om uw woning als vakantiehuis in Portugal te verhuren tegen een aantrekkelijk investeringsrendement en daarmee extra inkomsten te genereren.
De mogelijkheid om de waarde van het onroerend goed en dus uw investering te verhogen, simpelweg door het in uw bezit te houden (wat u gedurende vijf jaar verplicht bent om uw Gouden Visum te behouden, zie hieronder).


Golden Visa Portugal: regels en voorwaarden

 

Waar moet u als niet-EU-onderdaan die in Portugees onroerend goed investeert rekening mee houden als u in aanmerking wilt komen voor een Gouden Visum?

U moet 18 jaar of ouder zijn en eigenaar zijn van het geld dat u investeert.
De woning die u koopt moet voldoen aan de hierboven beschreven eisen en het is belangrijk dat u de woning minimaal vijf jaar in uw bezit houdt.
U hoeft slechts zeven dagen in Portugal door te brengen om uw visum te behouden.
Ten slotte mag u geen strafblad hebben als u een gouden visum wilt verkrijgen.


Voldoet u aan de nodige voorwaarden om de Golden Visa-aanvraag te starten? U kunt verwachten dat de procedure ongeveer drie tot zes maanden zal duren.

 

Golden Visa Portugal: kosten om op te letten:

 

De kosten die de Portugese overheid in rekening brengt voor het verkrijgen van een Gouden Visum zijn relatief laag:

- Voor het aanvragen van een visum is het verschuldigde bedrag iets meer dan 500 euro (plus ongeveer 80 euro voor elk gezinslid dat ook een visum wil aanvragen).

- Als de aanvraag voor het Gouden Visum wordt gehonoreerd, komt er een vergoeding van ongeveer 5.200 euro per visumhouder bij.

- Het visum moet aan het einde van het eerste en derde jaar worden verlengd. Dit brengt een kostprijs van ongeveer 2.600 euro per visumhouder met zich mee.

- In de daaropvolgende jaren bedragen de verlengingskosten ongeveer 500 euro per persoon.

 

Het stappenplan voor een vastgoedinvestering om een ​​Gouden Visum voor Portugal te verkrijgen

 

Als u ervoor kiest om in onroerend goed te investeren om uw Gouden Visum te verkrijgen, raden we u aan om eerst betrouwbare informatie te verzamelen over de Portugese onroerendgoedmarkt.

 

Wat zijn de meest aantrekkelijke regio's van Portugal om een ​​investering te doen die aan uw wensen voldoet? Op welke vastgoedinvesteringen kunt u een goed rendement behalen? Welke regio is het beste om te huren? Welke regio's in Portugal spreken u aan als u van plan bent om regelmatig in uw vakantiehuis te verblijven?

 

Divine Home kan u helpen bij de voorbereiding. Omdat we Portugal zo goed kennen, geven we u het beste advies over de meest aantrekkelijke regio's voor het doen van een vastgoedinvestering die aansluit bij uw persoonlijke wensen. Als u zich goed voorbereidt, kunt u uw tijd in Portugal verstandig besteden. We kunnen u de verschillende opties laten zien die aan uw criteria voldoen en u helpen bij de aankoop van uw onroerend goed, en bij de juridische procedures die u moet doorlopen bij het kopen van een onroerend goed in Portugal. We kunnen u een advocaat adviseren, u kunt het gouden visum voor u regelen en u helpen bij het verkrijgen van een fiscaal nummer en een bankrekening.

Bekijk hier de woningen die geschikt zijn voor Golden Visa aanvragen. 

Bent u van plan om in Portugal te investeren en wilt u dat wij u daarbij helpen? Onthouden; nieuwe regels treden in werking op 1 januari 2022; zorg ervoor dat uw Golden Visa-investering en het verzoek om het visum te verkrijgen beide voor die datum zijn gedaan! Neem contact met ons op voor deskundig advies.

 

Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over het Golden Visa-programma (laatste update 1/3/2021)