Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

iMERGENCIES: medische noodhulp in eigen taal

U heeft een huis gekocht op uw droomplek in Portugal. Maar de Portugese taal, die bent u nog niet helemaal machtig. En misschien ligt uw nieuwe huis wel op een plek die wat meer afgelegen is. Heerlijk rustig, maar wat als u plotseling medische hulp nodig heeft? Dan is Imergencies er voor u.

 

De eerste Portugese woorden, die had u al vrij snel onder de knie. Maar wat als er zich plotseling een noodgeval voordoet en uw partner, gezinslid of iemand die bij u op bezoek is acuut medische hulp nodig heeft?

 

De kans is behoorlijk groot dat degene die de telefoon bij het Portugese alarmnummer 112 opneemt geen Engels spreekt en vrijwel zeker geen Nederlands. En dat u, wellicht onder invloed van enige paniek, niet de juiste woorden weet te vinden om in het Portugees duidelijk te maken wat er aan de hand is. Met als mogelijk gevolg dat de hulpdiensten uw situatie verkeerd begrijpen of uw adres niet goed noteren, met alle gevolgen van dien.

 

Imergencies: de schakel tussen u en de Portugese hulpdiensten

 

Gelukkig is dit allemaal te voorkomen als u gebruikmaakt van iMergencies, oftewel medische noodhulp zonder taalbarrières. Imergencies is de schakel tussen u als inwoner of vakantieganger in Portugal en de Portugese hulpdiensten.

 

In het operatiecentrum van Imergencies worden zes talen gesproken: Portugees, Engels, Duits, Nederlands, Spaans en Frans. Waar mogelijk wordt u dus direct in het Nederlands te woord gestaan. Nadat het personeel van Imergencies uit het gesprek met u helder heeft gekregen welke hulp er nodig is, schakelt ze over op het Portugees om te communiceren met de benodigde hulpdienst. Zo kan deze zo snel mogelijk naar uw huis toe.

 

Dit is nog extra nuttig omdat in Portugal niet alle voertuigen van de hulpdiensten met GPS zijn uitgerust. Door de mondelinge begeleiding van Imergencies wordt door de hulpdiensten geen onnodige tijd verspild met het zoeken naar de juiste locatie.

 

Ook eenvoudig bereikbaar op meer afgelegen plekken

 

Ook als u meer afgelegen woont hoeft u zich geen zorgen te maken. Als u besluit gebruik te maken van de service van Imergencies komt er namelijk een teamlid bij u op bezoek om de snelste route naar uw huis in kaart te brengen. Deze route wordt opgeslagen op een via de computer gegenereerde routekaart. Op het moment dat u een personeelslid van Imergencies aan de telefoon heeft, wordt deze route meteen tevoorschijn gehaald om aan de Portugese hulpdienst uit te leggen hoe deze uw woning zo snel mogelijk kan bereiken.

 

Ook andere nuttige gegevens worden in een speciale database opgeslagen. Denk aan uw bloedgroep, eventueel medicijngebruik, allergieën en andere belangrijke medische gegevens. Hetzelfde geldt voor contactgegevens van familieleden, sleutelbewaarders en buren, zodat bijvoorbeeld praktische zaken als het opvangen of verzorgen van huisdieren eenvoudig geregeld kunnen worden. Zodra er sprake is van een noodgeval is al deze informatie in een handomdraai paraat.

 

Imergencies en verkeersongevallen

 

Als lid van Imergencies krijgt u een sticker op de voorruit van uw auto. Krijgt u een ongeluk in het verkeer waarbij u gewond of bewusteloos raakt? Dan waarschuwt deze sticker de Portugese autoriteiten om contact op te nemen met het team van Imergencies.

 

Uw noodknop altijd bij de hand

 

Voor een extra maandelijkse vergoeding kunt u bij Imergencies ook gebruikmaken van een Personal Emergency Response System (PERS). Dit is een ketting of armband met een ingebouwd alarmsysteem.

 

Zodra u op de noodknop op het appraatje drukt maakt u direct contact met de alarmcentrale van Imergencies. Tegelijk ontvangt Imergencies meteen de GPS-coördinaten van de locatie waar u zich bevindt, zodat er heel gericht hulp gestuurd kan worden.

 

Het PERS-apparaatje is vooral zeer functioneel in geval van een inbraak of overval. Als u de noodknop indrukt kan het Imergencies-team meeluisteren naar wat er gebeurt en kan zij contact opnemen met de politie zonder enige waarschuwing aan de indringer. De noodknop kan ook worden geprogrammeerd om buren, vrienden of familie direct te waarschuwen in geval van een ongeval of een ander probleem.

 

Gebruikmaken van de service van iMergencies

 

De noodservice van Imergencies is voor een kleine jaarlijkse vergoeding 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.

Neem rechtstreeks contact op met IMERGENCIES voor meer informatie: www.imergencies.com/nl