Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Wat is de beste plek ter wereld om te leven?

Forbes publiceerde vorige week een artikel met daarin de top 3 bestemmingen ter wereld om te leven en met pensioen te gaan na COVID-19.

Zij schrijven: "De ervaring van deze uitdagende periode, zal ons een versterkt en misschien opnieuw uitgevonden begrip geven van wat het belangrijkst is in het leven." Deze situatie geeft nieuwe perspectieven en laat zien dat we keuzes niet moeten uitstellen, maar moeten kiezen voor kwaliteit van leven nu.

En weet u welke locatie zij beschouwen als dé nummer één plek ter wereld om te pensioneren of naartoe te verhuizen voor een betere lifestyle?

Juist, de Algarve.

 

10 redenen waarom zij de Algarve als beste plek kiezen 

 

 • Het hele jaar door zonneschijn - Portugal heeft één van de meest stabiele klimaten ter wereld en 3.300 zonuren per jaar, wat betekent dat er meer zonnige dagen zijn dan bijna iedere andere plek in Europa.
   
 • Veiligheid - Portugal is het derde veiligste land ter wereld! Gewelddadige criminaliteit is zeldzaam en kleine criminaliteit is beperkt tot zakkenrollers tijdens het drukke toeristenseizoen. Portugal is er ook in geslaagd zich afgescheiden te houden van de immigratiecrisis die zich in andere delen van Europa afspeelt.
   
 • Goede infrastructuur - Portugal heeft de afgelopen jaren belangrijke investeringen in infrastructuur gedaan, met name in het wegennet en de luchthavens van het land.
   
 • Goede gezondheidszorg - De gezondheidszorg in Portugal is van hoge kwaliteit en een fractie van de kosten van gezondheidszorg in andere landen. Als u inwoner wordt, is de openbare gezondheidszorg gratis. U kunt ook kiezen voor particuleren gezondheidszorg. 
   
 •  Golf - De Algarve in Portugal heeft maar liefst 42 golfbanen op minder dan 160 kilometer.
   
 •  Geweldige stranden - De European Blue Flag Association heeft 88 stranden aan de kust van de Algarve de Blauwe Vlag toegekend, als erkenning voor hun uitstekende waterkwaliteit en milieunormen. 
   
 • Betaalbare kosten van levensonderhoud - De kosten van levensonderhoud in Portugal behoren tot de laagste in West-Europa, gemiddeld 30% lager dan in enig ander land in de regio. Een koppel zou hier bescheiden maar comfortabel kunnen wonen met een budget van slechts 1.300 euro per maand. Met een budget van 2.000 euro per maand of meer kunt u genieten van een luxe levensstijl. 
 • De taal - Engels wordt veel gesproken. Als je hier woont, kun je rondkomen zonder Portugees te leren spreken.
   
 • Gezond leven - De Portugezen zijn de grootste viseters per hoofdstad in Europa en verse vis van grote variëteit is verkrijgbaar op de altijd aanwezige dagelijkse markten. De zon het hele jaar door en de vruchtbare aarde in dit deel van de wereld betekenen ook een overvloed aan verse producten, goed verkrijgbaar op de lokale markten. Ondertussen zijn de vervuilingspercentages laag en zijn straten, steden en stranden schoon en zwerfvrij.
   
 •  Pensioneringsregeleling - Portugal biedt de beste voordelen voor gepensioneerden in de eurozone.

 Is de Algarve ook uw nummer 1 locatie?

 
Lees hier het gehele artikel van Forbes.